Circulaţie închisă pe mai multe drumuri din ţară din cauza viscolului. Unde sunt probleme?

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru evacuarea a 28 de persoane aflate în mai multe autoturisme înzăpezite, deblocarea a 190 de autovehicule înzăpezite cu aproximativ 400 persoane şi degajarea unui copac prăbuşit pe carosabil.

"În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat efecte în 56 de localităţi din şapte judeţe (Botoşani, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Vrancea) şi în municipiul Bucureşti", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), potrivit Agerpres.  

Angajaţii MAI au fost pregătiţi să intervină pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase din zonele pentru care au fost emise atenţionări meteorologice referitoare la intensificări ale vântului, polei, ninsori şi viscol.

A fost emisă avertizare Cod Galben valabil în intervalul 07.01.2024, ora 18,00 - 09.01.2024, ora 10,00, pentru 14 judeţe (Bacău, Brăila, Botoşani, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Suceava, Tulcea, Vrancea şi Vaslui), ce vizează intensificări ale vântului, polei, ninsori moderate cantitativ şi viscol. De asemenea, au mai fost emise două avertizări de fenomene meteorologice imediate Cod Portocaliu pentru trei judeţe (Brăila, Buzău şi Ialomiţa), ce au vizat intensificări puternice ale vântului care vor depăşi la rafala 80-85 km/h.

"Potrivit centralizării de la ora 7,00, pe cinci tronsoane de drumuri naţionale şi 26 de tronsoane de drumuri judeţene circulaţia era închisă. De asemenea, pe trei tronsoane de drumuri naţionale circulaţia era restricţionată pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone", arată sursa citată.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, la ora menţionată anterior se înregistrau avarii în 11 localităţi din două judeţe (Brăila şi Galaţi), echipele de intervenţie fiind în teren pentru remediere.

Traficul feroviar şi cel aerian nu sunt afectate, dar în ceea ce priveşte traficul maritim şi fluvial Bara Sulina din judeţul Tulcea şi Porturile Midia, Constanţa, Constanţa Sud - maritim şi fluvial şi Mangalia sunt închise din cauza vântului puternic.