Ciprian Comșulea: Studiul de fezabilitate pentru Centura Metropolitană a Clujului este aproape gata

În cadrul emisiunii din domeniul imobiliar moderată de jurnalistul Media9, Ionel Lespuc, Real Estate Agenda de la NapocaFM, coordonatorul echipei care realizează studiile pentru Centura Metropolitană a Clujului, Ciprian Comșulea a precizat că, studiul de fezabilitate este aproape gata.

“Această lucrare majoră și extrem de necesară ar fi trebuit să se facă acum 20 ani, 30 de ani. Este bine că începe și acum. Această echipă pe care o coordonez de peste 150 de persoane care au participat la toate studiile necesare, au lucrat în ultimii doi ani jumătate, aproape trei extraordinar de intens. Da, avem nevoie de ea mâine dimineață dacă ar fi să vorbim despre asta. Suntem la faza de studiu de fezabilitate și elemente de PUZ, care se vor aproba după aprobarea hotărârii de Guvern a studiului de fezabilitate. Echipa este în faza de a încheia studiile acordului de mediu. Dacă acordul de mediu se va depune în maxim 10 zile intrăm în procedura de mediu care are un calendar de legislație în jur de 60 de zile. Iar asta se va întâmpla la finalul acestui an sau în primul trimestru al anului viitor. Mai rămâne apoi PUZ-ul”, a declarat Ciprian Comșulea.

Cât va costa Centura Metropolitană?

„Acum se fac ultimele calcule pe buget, care depășesc 800 de milioane de euro. Vom ști exact în cel mult două luni. Practic vom construi peste 90 de kilometri de cale auto, rutieră, pietonală. Important este să avem o lucrare bine construită. Eu am spus în dezbateri că impactul va fi de un miliard de euro, cu alte costuri asimilate”, a subliniat Ciprian Comșulea.