Bugetul municipiului Cluj-Napoca 2024: 721 milioane euro, cu 25% mai mare față de anul anterior

Proiectul de buget al municipiului Cluj-Napoca a fost publicat pe website-ul primăriei.

Bugetul general al Municipiului Cluj-Napoca în 2024 este de 3.586.425.800 lei (721.281.057 euro), cu 25% mai mare față de anul anterior.

„Fondurile europene și naționale reprezintă o componentă deosebit de importantă în alcătuirea bugetului de dezvoltare al municipiului - aproximativ două treimi. Astfel, Metroul, Centura metropolitană și restul proiectelor finanțate din fonduri externe au o pondere semnificativ mai mare față de cheltuielile din bugetul local”, a declarat Primarul Emil Boc.

Proiectul de buget se află în consultare publică până la data de 27 ianuarie, conform legii și poate fi consultat AICI.

La data de 17 ianuarie, de la ora 17.00, va fi organizată o dezbatere publică pe această temă, în format hibrid (fizic și online).

Cei care doresc să ia cuvântul pot participa în persoană la dezbaterea publică sau pot completa online o cerere pe website-ul Primăriei, urmând ca link-ul de conectare să fie transmis pe adresa de e-mail indicată. Sesizările, observațiile, punctele de vedere pot fi trimise în perioada 13 – 27 ianuarie 2024 la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..