Boc, la Napoca Live: Proiectul Centurii Metropolitane merge mai departe. El îşi continuă licitaţia în luna iunie

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că proiectul Centurii Metropolitane va continua. El a spus că tronsonul 2 va fi scos la licitaţie din nou în luna iunie.

“În luna iunie se va scoate la licitaţie din nou tot tronsonul pe care l-am avut data trecută. Tronsonul 1 de la Cluj-Napoca la Floreşti este în evaluare. Tronsonul 2 va fi licitat încă o dată. Acum finalizăm partea tehnică cu Ministerul Transportului, intrăm dupaia în şedinţe în Consiliul Local la Cluj, Gilău, Floreşti, Baciu şi Apahida. Urmează apoi aprobarea finală de Ministerul Transporturilor. Vedem dacă este nevoie şi de hotarare de Guvern. În luna iunie toţi aceşti paşi vor fi făcuţi pentru a continua proiectul Centurii Metropolitane. La tronsonul 1 există şanse să înceapă lucrările. Aştept finalizarea licitaţiei de contestaţii, depinde cât durează. Proiectul merge mai departe, îşi continuă licitaţia în luna iunie”, a anunţat Boc, în emisiunea de la Napoca Live, Talk Show Direct cu Lucian Danciu.

Licitațiile pentru tronsoanele 2 și 3 ale Centurii Metropolitane au fost anulate vineri, 12 mai 2023, potrivit SEAP. Chiar dacă mai multe firme și-au arătat interesul pentru Centura Metropolitană a Clujului, pe tronsoanele 2 și 3 fiind înscrise 29 de firme, nu au fost depuse oferte până la termenul limită.

“La toate proiectele care sunt mai simple, cum a fost conectarea Clujului la Autostradă, sunt multe firme. Unde sunt lucrări complexe, se găsesc utilaje mai greu aşa cum este la Centură, firmele preferă lucrările mai simple pentru că banii sunt la fel. E un fenomen care se întâmplă în toată Europa”, a mai spus Boc.