Avansează lucrările la reţelele edilitare din comuna Apahida. VEZI în ce stadiu sunt

Compania de Apă ,,Someș” SA, operator regional aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, continuă în ritm alert lucrările de extindere a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în localitățile Câmpenești și Sub Coastă din comuna Apahida.

În ceea ce privește investiția de extindere a rețelei de apă, lucrările cele mai avansate se înregistrează în localitatea Sub Coastă, acestea atingând un procent de aproximativ 95%. De asemenea, în localitatea Câmpenești, lucrările de extindere a conductei de apă au ajuns la un stadiu de cca. 75%, respectiv de 95% pe partea de canalizare.

De asemenea, în acest moment se lucrează la armarea suprastructurii a trei noi rezervoare de apă, din care două în Câmpenești, de 300 și 400 de mc, respectiv unul în satul Corpadea, de 1000 de mc.

“Amintim faptul că lucrările derulate pe teritoriul comunei Apahida sunt parte a contractului de lucrări, în valoare de 72.000.000 lei, ce prevede extinderea rețelei de apă și canalizare în nu mai puțin de patru comune situate în Zona Metropolitană Cluj-Napoca: Apahida, Baciu, Feleacu și Florești.

În ceea ce privește doar comuna Apahida, investiția prevede extinderea și reabilitarea conductei de aducțiune a apei pe o lungime de 4,8 km, respectiv a rețelei de distribuție pe o lungime totală cumulată de cca. 18 km, din care jumătate reprezintă rețele noi. De asemenea, în ceea ce privește rețeaua de canalizare, aceasta va fi extinsă, și ea, pe o lungime de 25 de km. În plus, pe lângă cele trei rezervoare de apă, vor mai fi construite alte șapte stații de pompare a apei potabile și a celei uzate”, transmite CJ Cluj, pe pagina de Facebook.