Avansează lucrările de extindere a reţelei de apă potabilă din comuna Recea Cristur

Lucrări de extindere reţea de apă potabilă în comuna Recea Cristur din judeţul Cluj. 

Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” continuă în ritm susținut lucrările de extindere a rețelei de apă potabilă în comuna Recea Cristur, respectiv în localitatea de reședință și în satul Căprioara.

Finanțate din fonduri proprii ale Consiliului Județean Cluj, aceste lucrări vin în completarea celor derulate cu fonduri europene, recepționate în cursul anului 2022, care au vizat extinderea rețelelor de aducțiune și distribuție a apei în toate cele nouă sate componente ale comunei, pe o lungime cumulată de 41,23 km.

Proiectul prevede extinderea conductelor de distribuție a apei potabile pe o lungime de 5,46 km, pe teritoriul localităților Recea Cristur și Căprioara. În total, vor fi realizate peste 150 de noi branșamente la imobile.

Lucrările sunt finanțate de Consiliul Județean Cluj din fondul „Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare -I.I.D.” al Companiei de Apă ”Someș”, constituit din redevența și impozitul pe profit virate forului administrativ județean și returnate Companiei pentru investiții.