Au fost finalizate lucrările de extindere a rețelei de iluminat public pe mai multe străzi din Floreşti

Primarul din Floreşti, Bogdan Pivariu, a anunţat că au fost finalizate lucrările de extindere a rețelei de iluminat public pe mai multe străzi din comună.

“Rețeaua nouă de iluminat public este deja funcțională pe străzile amintite, cu excepția străzii Pădurii și Dealul de Jos, care va deveni operațională după instalarea ultimului echipament de contorizare.

Lucrarea a fost demarată în luna iunie a acestui an și a inclus lucrări de extindere cu 2,5 km a rețelei de iluminat public, montarea a 84 de noi stâlpi și instalarea de lămpi eficiente energetic”, a declarat Pivariu.

Etapele viitoare în cadrul  programului de modernizare si extindere a iluminatului public vor continua odată cu demararea lucrărilor de modernizare infrastructură, prin mai multe proiecte depuse în vederea finanţării acestora din fonduri nerambursabile (PNRR – Anghel Saligny, MMAP - Administraţia Fondului pentru Mediu), care includ şi modernizarea reţelelor de iluminat public, astfel pe străzile:

Etapa I: “Extindere reţele de utilităţi publice – apa, canalizare şi iluminat public stradal pentru proiectul “Modernizare străzi şi amenajări urbanistice prin extindere platformă drum, comuna Floreşti, judeţul Cluj””

Străzile încluse în acest proiect sunt: D. Mocanu, Şesul de sus, Petuniei, Întreprinzătorilor, Terra, Cătanelor, Porii, Tineretului, Plopilor, Muzeul Apei.

“Extindere reţele de utilităţi publice – apa, canalizare menajeră şi iluminat public stradal pentru proiectul “Modernizare prin asfaltare străzi locale în localitatea Floreşti, comuna Floreşti, judeţul Cluj””.

Străzile incluse în acest proiect sunt : Narciselor 1 și Narciselor 2

Etapa II: “Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Floreşti, judeţul Cluj – etapa II” – pentru achiziţionarea şi instalarea a 600 corpuri de iluminat LED, pe o lungime totală de 20.47 km.

Străzi: Șesul de Sus, Uruşagului, D Tăuţan, Porii,  Cătanelor, D. Mocanu, Ioan Rus, Cetăţii, Florilor, Teilor, Stejarului, Fagului, Salcamului, Cetatea Fetei, Sub Cetate, Muncitorilor, Poligonului, Abatorului, Tautiului, Valea Garboului, sat Luna de Sus.

Etapa III: “Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Floreşti, judeţul Cluj- etapa III”. – pentru achiziţionarea şi instalarea a 290 lămpi LED, sistem de telemanagement, sistem de telegestiune.

Strada Avram Iancu, sat Floreşti.

“Zonele care nu sunt cuprinse în proiectele depuse în vederea finanţării acestora din fonduri nerambursabile vor fi tratate de la bugetul local în funcție de necesități”, a mai spus Primarul Floreştiului.