Arhitectul Horațiu Răcășan, despre metroul din Cluj: Va exista atunci când vom putea face faţă costurilor

În cadrul emisiunii din domeniul imobiliar moderată de jurnalistul Media9, Ionel Lespuc, Real Estate Agenda de la NapocaFM, arhitectul Horațiu Răcășan a vorbit despre metroul din Cluj-Napoca.

Arhitectul Horațiu Răcășan a precizat că, oraşul are nevoie de un metrou în viitor. El a spus că, metroul va exista la vremea lui, atunci când putem face faţă costurilor.

“Era ideea unui metrou de suprafață, care să treacă dealul Hoia, cu ieșire la Tetarom și spre gară. Era mult mai ieftin. Cu metroul, ne umflăm ca broasca în tău. Eu zic să bem un pahar de apă rece și să așteptăm până când vom avea o populație care să justifice metroul. Metroul nu este doar o investiţie de moment. Este un proiect care costă miliarde și problema este că mentenanța va fi foarte scumpă dacă nu vom avea o populație suficientă pe care să o deservească. Metroul va veni la Cluj, dar la vremea lui, când vom putea face față costurilor. Dacă studiile vor arăta că va fi rentabil de acum, eu îmi scot pălăria și mă închin. Lumea se îndreaptă către tren de suprafață, metrou ușor, iar acolo unde există populație suficientă se îndreaptă și către metrou”, a declarat arhitectul Horațiu Răcășan la NapocaFM, potrivit Media9.