A fost semnat contractul pentru construirea noului pod din localitatea Someşu Rece. Când încep lucrările?

Consiliul Județean Cluj a semnat contractul având ca obiect construirea noului pod din localitatea Someșu Rece, pod situat pe DJ 107P, la kilometrul 4+310.

Necesitatea reconstruirii complete a noului pod a fost determinată de starea avansată de degradare în care se afla acesta. Astfel, s-a luat decizia demolării vechiului pod și contruirea unuia nou, pe vechiul amplasament.

“Valoarea contractului este de 7.516.734 de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din bugetul forului administrativ județean. Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 6 luni. Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în cursul acestei săptămâni.

Operațiunile vor demara prin demolarea efectivă a vechiului pod și vor continua cu lucrări de mare complexitate în vederea construirii celui nou, care va avea o lungime de 51,80 metri și o lățime de 12,50 metri”, transmite CJ Cluj.

După începerea lucrărilor, traficul rutier va fi deservit exclusiv de podul provizoriu construit în cursul lunii octombrie a anului trecut, în cadrul unor lucrări de intervenție în regim de primă urgență.

Podul provizoriu este construit pe o structură metalică, are o lungime de 40 de metri și este prevăzut cu o bandă de circulație, aceasta desfășurându-se, alternativ, pe ambele sensuri. De asemenea, podul provizoriu este prevăzut și cu un trotuar destinat pietonilor.