A fost finalizată modernizarea Liceului Tehnologic Special Samus din Cluj. Investiţie din fonduri europene

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de construcții și instalații aferente proiectului european „Creșterea eficienței energetice a clădirilor școală, atelier și sală de sport cu bază de recuperare în cadrul Liceului Tehnologic Special Samus”.

Prin intermediul investiției, la nivelul corpurilor de clădire menționate au fost executate, în principal, lucrări de tâmplărie și anvelopare a clădirilor. De asemenea, au fost efectuate lucrări de refacere atice, de înlocuire a învelitorilor și a sistemului de jgheaburi și burlane. Totodată, au fost refăcute finisajele interioare și exterioare, suportul luminator, trotuarul perimetral și rampa de acces, fiind instalate și sisteme alternative de producere a energiei prin panouri solare și pompe de căldură.

Valoarea totală a lucrărilor este de 9.028.805,9 lei, la care se adaugă TVA.

La nivelul unității școlare situată pe strada Ialomiței nr. 17, din Cluj-Napoca, Consiliul Județean a finalizat anterior un alt proiect, finanțat tot din bani europeni, care a vizat creșterea eficienței energetice a clădirilor cantină și internat.

Toate aceste lucrări și investiții finanțate din fonduri europene au contribuit esențial la îmbunătățirea condițiilor de învățare și cazare asigurate elevilor precum și la reducerea semnificativă a costurilor de funcționare a școlii.