50 noi puncte gospodărești cu cartelă, în cartierele din Cluj. Boc: “Încurajăm colectarea selectivă a deșeurilor”

În Cluj-Napoca au fost amplasate 50 noi puncte gospodărești cu cartelă pentru colectarea deşeurilor.

Structurile metalice permit înmagazinarea containerelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor (hârtie/carton, plastic/metal, sticlă și separat deșeuri reziduale) precum și extinderea ulterioară și compartimentarea. Cartelele au fost distribuite fiecărei familii din asociațiile de proprietari arondate la punctul gospodăresc respectiv.

“Încurajăm colectarea selectivă a deșeurilor. Vă mulțumesc, dragi clujeni, pentru faptul că protejați mediul și colectați selectiv! Împreună, putem avea un oraș curat, european, cu cât mai puțină poluare! Suntem pe drumul corect și avem nevoie de implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră pentru un oraș mai curat”, a transmis Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

De asemenea, 226 containere de tip iglu pentru colectarea selectivă a sticlei, plasticului, cartonului și hârtiei sunt distribuite în fiecare cartier - 70 de locații în total. În perioada aprilie-mai, 42 de tone de deșeuri au fost colectate selectiv în aceste containere.

Totodată, în fiecare cartier al orașului sunt amenajate puncte gospodărești îngropate pentru colectarea selectivă a deșeurilor pe 4 fracții. În acest moment, 221 de astfel de puncte gospodărești îngropate sunt în utilizare, iar 4 în faza de autorizare. Contractul în derulare cuprinde încă 57 puncte gospodărești îngropate care urmează a fi realizate.

La acestea se adaugă punctele gospodărești amenajate anii anteriori - cele modulare supraterane (fără cartelă) și, la nivel stradal, unitățile inteligente de colectare selectivă în 25 de locații din Cluj-Napoca (75 în total).

În proiectele în derulare cu fonduri din PNRR sunt cuprinse 325 insule ecologice digitalizate supraterane care urmează a fi realizate și 25 insule ecologice digitalizate subterane.