45 de ani de la înfiinţarea Spitalului de Recuperare din Cluj. Câţi bani au fost investiţi în ultimii ani?

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, unitate sanitară aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a organizat la finalul săptămânii trecute un eveniment prin care a marcat împlinirea a 45 de ani de la înființare.

Potrivit CJ Cluj, Spitalul Clinic de Recuperare este una dintre cele mai prestigioase și emblematice unități spitalicești clujene și o recunoscută bază de învățământ medical, facilitând efectuarea procedurilor de examinare, diagnosticare și tratare a pacienților în cele mai bune condiții. Toate acestea se datorează inclusiv investițiilor masive pe care Consiliul Județean Cluj le-a făcut de-a lungul timpului pentru singurul spital cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania.  

Doar în ultimii 15 ani, forul administrativ județean a alocat, din bugetul propriu al instituției, cca. 22 de milioane de lei, bani care au fost utilizați și pentru achiziția a numeroase aparaturi și echipamente medicale ultraperformante.

În ceea ce privește fondurile europene nerambursabile atrase de Consiliul Județean pentru Spitalul de Recuperare, suma obținută prin intermediul a cinci investiții extrem de importante este de peste 47 de milioane de lei. Trei dintre proiecte sunt finalizate, iar două se află în implementare, acestea vizând atât reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului, dotarea unității sanitare cu aparaturi medicale de ultimă generație, cât și reabilitarea, extinderea și modernizarea instalațiilor electrice, de ventilare și tratare a aerului și de fluide medicale.

Anual, personalul spitalului desfășoară actul medical în beneficiul unui număr mediu de 12.000 de pacienți spitalizați pe cele 403 paturi şi aproximativ 36.000 de pacienți tratați ambulatoriu.

„Felicit conducerea și întreaga echipă a acestui spital de elită la nivel național pentru efortul depus în asigurarea unor servicii medicale la standarde europene și pentru numeroasele performanțe. Doresc întregului personal multă putere de muncă în continuare, iar tuturor celor care se află în situații medicale dificile, multă sănătate!”, a transmis Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.