Ziua Jandarmeriei Române, marcată la Cluj: ceremonie militară, tehnici şi activităţi specifice

Ziua Jandarmeriei Române este marcată în fiecare an la 3 aprilie, reprezentând data la care a fost semnat actul de înfiinţare a jandarmeriei "Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi", în anul 1850, de către domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853), potrivit portalului oficial www.jandarmeriaromana.ro.

Ziua Jandarmeriei Române a fost marcată şi la Cluj-Napoca. În cadrul evenimentului a avut loc ceremonialul militar, slujba de tedeum, alocuțiuni și prezentarea standurilor, tehnicii și activităților specifice pe aleea centrala din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

„De aceea, dumneavoastră, împreună cu celelalte forțe de ordine vă respectați profesia pe care o aveți pentru că oferiți viitor comunității noastre. Pot să vă spun că orașul nostru, din această perspectivă, prin munca dumneavoastră în comun, se află la loc de cinste în Uniunea Europeană, printre primele 10 orașe din UE în materie de siguranță a cetățeanului pe stradă, de investiții care se pot ridica în liniște, datorită modului prin care dumneavoastră va faceți datoria. Pentru asta, clujenii vă mulțumesc”, a declarat Primarul Clujului, Emil Boc.