Ziua Culturii Naționale la Cluj-Napoca: dezvelirea statuii profesorului Iuliu Hațieganu

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, 15 ianuarie, a avut loc evenimentul de dezvelire a statuii profesorului Iuliu Hațieganu, proiect inițiat și realizat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai. Statuia a fost realizată de sculptorul Dumitru Cozma și amplasată în Parcul „Iuliu Hațieganu”.

“Am subliniat în cadrul evenimentului faptul că putem sta cu fruntea sus în fața statuii marelui medic și academician clujean. Universitatea Babeș-Bolyai este prima universitate din România și ne reprezintă la nivel înalt pe plan internațional. Universitatea de Medicină și Farmacie este o instituție de referință în domeniul medical în România și în afara țării, din toate punctele de vedere. Aici s-a fondat Clubul Universitatea. Mișcarea sportivă din Cluj aici își are originea. Clubul pe care toți îl avem în suflet și îl vom avea pentru eternitate se datorează marelui spirit al lui Iuliu Hațieganu.

Faptul că am fost împreună, fără a conta diferențele dintre noi, prezenți pentru a-i aduce un omagiu lui Iuliu Hațieganu, simbolizează puterea comunității noastre, spiritul transilvănean pe care am reușit să îl păstrăm și faptul că această comunitate nu are doar prezent, ci și un viitor strălucit”, a transmis Primarul Clujului, Emil Boc.