Două sute de copii fără părinți, tineri nevăzători și copii din familii cu venituri foarte mici vor primi echipamente și vor participa la tabere și antrenamente sportive, în urma concursului caritabil Walking Month, care dă, astăzi, startul înscrierilor la ediția 2022.
Toți cei care descarcă aplicația Walking Month din Google Play sau App Store și se înscriu în competiție vor putea câștiga un stil de viață sănătos și premii pentru ei înșiși dar, în același timp, vor da o mână de ajutor unei cauze caritabile. Concurenții se vor întrece în numărul de pași pe care îl pot face mergând pe jos în perioada competiției, respectiv din 31 octombrie în 30 noiembrie. 100% din taxele de participare vor fi direcționate către trei asociații non-profit, sub umbrela proiectului „Donăm un milion de minute de mișcare pentru copii”.
Asociația CERT Transilvania va ajuta 25 de copii care cresc fără părinți la mănăstirea Dumbrava, de lângă Turda să facă sport și dans și să deprindă abilități de mișcare și socializare utile viața întreagă. Asociația Caiac Smile va ajuta 160 de elevi de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca cu o săptămână intensă de inițiere în ski, după ce a investit în accesibilizarea pârtiilor, pentru a face posibile asemenea experiențe. Asociația Minute de mișcare va ajuta 25 de copii din familii cu posibilități financiare reduse să participe la drumeții și activități sportive variate, menite să îi introducă în lumea sportului și să le dezvăluie avantajele unui stil de viață activ și sănătos.
„Sportul este încă un lux pentru mulți copii din Cluj. În lipsa mijloacelor financiare sau a dotărilor pentru cei cu nevoi speciale, sunt mii de tineri care nu vor cunoaște libertatea și educația pentru viață pe care o primești prin sport. Vrem să schimbăm acest lucru și suntem recunoscători miilor de participanți ce ni se alătură în mișcarea Walking Month. E o comunitate incredibilă de oameni implicați, care schimbă lumea în bine, ce se coagulează an de an în jurul inițiativelor noastre”, spune Ioana Popa, General Manager Betfair Romania Development, compania care organizează concursul încă din 2015.
Toate costurile organizării Walking Month sunt suportate de către Betfair Romania Development, în parteneriat cu Banca Transilvania, astfel că 100% din taxele de înscriere plătite de participanți vor reprezenta donații pentru achiziția de echipamente sportive și organizarea de activități. Cu o mobilizare pe măsura ultimelor ediții, participanții ar putea să strângă suficienți bani pentru a asigura un total de 1.000.000 de minute de mișcare pentru cei mici!
Înscrierea în competiție are loc în perioada 03 octombrie – 28 octombrie, prin descărcarea aplicației Walking Month din AppStore sau Google Play. Toate detaliile despre înscrierea în concurs sunt disponibile pe walkingmonth.ro.
Despre Walking Month
Walking Month este un concurs caritabil inițiat de Betfair Romania Development, care se află la ediția a opta. Cu ajutorul acestui proiect, din 2015 până azi mii de oameni și sute de companii au oferit peste 1,8 milioane de lei, ce au ajutat în susținerea mai multor cauze umanitare.
În 2015, participanții au strâns bani pentru dotarea cu aparatură medicală a unui spital de copii din Cluj-Napoca; în 2016, fondurile au fost direcționate către terapia de care aveau nevoie copiii cu dizabilități neuro-motorii, iar în 2017 Walking Month a oferit fondurile cu care Beard Brothers a dublat capacitatea primului taxi comunitar gratuit din Cluj. Ediția 2018 a adus fondurile necesare pentru pregătirea sportivilor României în vederea Jocurilor Paralimpice, în timp ce în 2019 am „unit cele două Românii”, donațiile concurenților fiind folosite pentru crearea primei ambulanțe sociale din Transilvania. În 2020, în plină pandemie, Walking Month a contribuit la proiectul „O masă caldă”, destinat seniorilor pentru care izolarea este o stare permanentă de fapt, iar în 2021 concurenții au donat asociației PRIMA DATĂ ACASĂ fondurile necesare pentru reabilitarea a trei dispensare medicale de la țară, pentru a crește accesul rapid și sigur la servicii medicale în comunități rurale.