Vom avea zăpadă de Crăciun? VEZI prognoza ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 13 decembrie 2021 - 10 ianuarie 2022.

Meteorologii au anunţat că, nici anul acesta nu vom avea zăpadă de Sărbători.

PROGNOZA ANM: 

Săptămâna 13 – 20 decembrie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, mai ales în nord-est, excepție făcând în acest caz zonele vestice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile centrale și nord-estice, dar și deficitar în cele vestice și sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 20 – 27 decembrie

În această perioadă, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestor zile ale lunii, în regiunile intracarpatice și în sud-estul extrem, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în vest și nord-vest.

Săptămâna 27 decembrie – 3 ianuarie

Temperaturile medii a aerului vor avea valori mai scăzute decât cele normale pentru acest interval de timp, pe întreg teritoriul României, însă va exista o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile montane. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 3 – 10 ianuarie

La începutul anului 2022, mediile valorilor termice vor fi sub mediile climatologice specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări.