Vom avea un nou post de televiziune dedicat muzicii clasice

Pe piaţa românească va intra un nou canal care va fi dedicat muzicii clasice. Acesta poartă numele de "Simfonica" şi va intra începând din toamna anului viitor. Noul canal a fost aprobat de către Consiliul Naţional al Audiovizualului.

"Ştiu sigur că există un public pentru astfel de programe. E adevărat că există Mezzo, există Arte, dar nu un program care să promoveze produsele româneşti culturale din această zonă. Mai mult decât atât, există o serie de activităţi care se desfăşoară în cadrul conservatoarelor din România, al şcolilor de muzică în general, care nu sunt expuse nicăieri. Sunt destul de multe entităţi şi private şi nu avem în limba română o poveste a acestei zone muzicale", le-a spus Richard Constantin Tufeanu, acţionar unic, membrilor CNA.

În grila noului program  "Simfonica" vor intra producţii audiovizuale ale altor producători în proporţie de 73%, procentul rezervat operelor româneşti fiind de 20%.

"Simfonica" va avea acoperire naţională şi va emite în format SD şi HD, 24 de ore pe zi, cu cinci ore pe zi reluări sâmbăta şi duminica. Difuzarea va fi asigurată de Vodafone, Telekom şi Orange, a precizat Richard Tufeanu.

"Vom începe cu un echipaj de 15 oameni şi probabil vom ajunge la 30 de persoane, ulterior, dar şi cu mulţi colaboratori din domeniu", a informat Tufeanu, care a menţionat că are "un parteneriat de lungă durată cu "Festivalul George Enescu".

Acest nou post va putea fi urmărit începând cu luna octombrie 2021.

"Noi, din punct de vedere tehnic, avem echipamentele. Ne trebuie partea de conţinut şi încercăm ca, undeva la sfârşitul lunii septembrie 2021, să începem emisia. Până atunci, ne-am propus să avem o perioadă de dezvoltare de conţinut şi achiziţii de concerte şi tot ce reuşim să adunăm până la acea dată", a mai spus Richard Tufeanu.