Volei de nivel european: Arbitrii din 17 țări, la un seminar internaţional la Cluj-Napoca

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a participat la deschiderea unui seminar internațional pentru arbitri și a prezentat politicile locale care vizează susținerea activităților sportive.

“Primăria Cluj-Napoca sprijină sportul, iar voleiul este la el acasă în orașul nostru. În 2021, Cluj-Napoca a organizat una dintre grupele Campionatului European de Volei Feminin, și competiția internațională Golden League. De asemenea, primăria și-a anunțat deja sprijinul pentru Federația Română de Volei pentru organizarea pe viitor a unui Campionat European de Volei Masculin și alte competiții internaționale de prestigiu.

În aceste zile, conducerea Confederației Europene de Volei și arbitre din 17 țări se perfecționează în orașul nostru, pentru a avea prestații de cel mai înalt nivel, într-un sport de echipă care devine din ce în ce mai urmărit la nivel internațional. O parte dintre invitate au revenit la Cluj-Napoca, fiind delegate și în trecut la meciurile internaționale disputate în orașul nostru.

De asemenea, primăria investește în sportul de masă, iubitorii de volei având la dispoziție terenuri cu acces gratuit în Baza sportivă „La Terenuri” și în baza sportivă Gheorgheni (hard / beach volley). Competițiile internaționale de cel mai înalt nivel creează contextul potrivit pentru ca tinerii și tinerele clujene să poată vedea „la treabă” sportivi profesioniști, aici, la noi, acasă”, a transmis Boc.