Valentin Jucan, votat membru titular al CNA

Plenul Parlamentului a numit marți seara patru membri titulari ai Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), pentru un mandat de 6 ani. Cei patru sunt Mircea Toma, Dorina Rusu, Ionel Palăr și clujeanul Valentin Jucan.

Mircea Toma a fost propus membru titular din partea Guvernului și a obținut  236 voturi pentru şi 134 contra.

Dorina Rusu, propusă membru titular din partea preşedintelui a acumulat  240 voturi pentru şi 130 contra.

Ionel Palăr, propus membru titular de PNL din partea Camerei Deputaţilor, 234 voturi pentru şi 136 contra.

Clujeanul Valentin Jucan, propus membru titular din partea Guvernului a obținut  257 voturi pentru şi 113 contra. 

Membri supleanți ai CNA sunt  Dan Radu ( 255 voturi pentru şi 115 contra), Oana Mihalache (237 voturi pentru, 133 contra). Fostul europarlamentar clujean Rareş Niculescu a fost votat și el membru supleant cu 249 voturi pentru, 121 contra;

Candidatura lui Radu Herjeu, propus membru titular de către PSD, din partea Camerei Deputaţilor, a fost respinsă, cu 129 voturi pentru şi 241 contra.

În 2018, după șase ani de mandat, Valentin Jucan a demisionat din funcția de membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA). Ulterior acesta a fost angajat consilier personal al președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe însă, în urma unor divergențe de opinie, a fost demis. 

“Astăzi, 16 ianuarie, am informat președintele Consiliului Național al Audiovizualului – C.N.A. în legătură cu decizia mea de renunțare la calitatea de membru al Consiliului. Decizia intră în vigoare începând cu data de 17 ianuarie. Până la finalizarea mandatului meu, respectiv până la data de 28 februarie, domnul Mihail Marius Badea va prelua atribuțiile de membru titular al Consiliului, în conformitate cu decizia Parlamentului României din data de 28 februarie 2012. Cred în continuare că în România se poate susține o presă echilibrată, cu respect pentru informarea corectă, moralitate și decență. Mulțumesc pentru colaborare tuturor reprezentanților presei locale și naționale și îi asigur că voi continua să fiu un partener în orice proces de întărire a independenței presei“, afirma la acea vreme Valentin Jucan pe contul să de Facebook.