Ungaria susţine aderarea României la Spațiul Schengen

Aflată în vizită oficială la București, Președinta Ungariei, Katalin Novak, a declarat că țara sa susține aderarea României la Spațiul Schengen.

"Ungaria susţine aderarea la Zona Schengen a României şi România poate conta pe susţinerea Ungariei în acest sens", a precizat Katalin Novak.

Aceasta a precizat că în discuțiile pe care le-a avut cu Președintele României a fost abordată şi situaţia maghiarilor care trăiesc în România, remarcând faptul că aceştia au asigurată reprezentarea la cel mai înalt nivel, în condiţiile în care UDMR face parte din Guvern.

"I-am spus domnului Preşedinte că Ungaria este de fapt o naţiune solidară şi ne bucurăm să vedem că maghiarii din Transilvania au asigurată reprezentarea la cel mai înalt nivel, UDMR fiind parte din Guvern. Ne bucurăm să vedem acest lucru şi avem încredere că interesul nostru, respectiv succesul, traiul de zi cu zi în plaiurile natale va fi posibil şi pentru cetăţenii de etnie maghiară din România. Am convenit acest lucru cu domnul Preşedinte. Rezumând, sumarizând eu am încredere că putem continua şi în viitor această colaborare, acest dialog pragmatic pentru viitor, poate cel mai curând la Budapesta şi la alte foruri internaţionale", a spus Katalin Novak, potrivit Agerpres.