Un nou pas pentru proiectul de edificare a pasajului rutier din zona Parcului Industrial Tetarom III

Consiliul Județean Cluj a procedat la deschiderea ofertelor depuse în vederea achiziționării serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate (S.F.) aferent construirii pasajului de legătură dintre DN 1C și DJ 109D, în zona Parcului Industrial Tetarom III din Jucu.

„Ne aflăm în acest moment în procedura de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitației de proiectare, fapt care ne aduce cu un pas mai aproape de materializarea acestui important proiect de infrastructură asumat de Consiliul Județean.

După declararea câștigătorului și emiterea ordinului de începere, firma de proiectare câștigătoare va avea la dispoziție doar 4 luni pentru predarea documentațiilor. Este, așadar, un contract cu un termen de finalizare foarte strict, deoarece ne dorim să reușim ca, în chiar cursul acestui an, să accesăm fondurile europene nerambursabile alocate dezvoltării infrastructurii rutiere aferente anului 2022”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, pe pagina de Facebook.

Astfel, conform contractului de servicii, S.F.-ul va trebui să conțină o serie de documentații tehnico-economice, precum: studiul topografic și geotehnic, studiul de trafic și cel privind siguranța circulației, analiza cost-beneficiu, respectiv toate documentele tehnice necesare obținerii avizelor, acordurilor și autorizațiilor de construire. 

Pentru finanțarea etapei de proiectare, CJ Cluj a alocat din bugetul propriu suma de 300.000 de lei.