Un nou drum județean pe harta Clujului

Consiliul Județean Cluj va integra în rețeaua de drumuri pe care o are în administrare un nou drum județean.

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, proiect ce va fi supus spre aprobare în proxima ședință a forului administrativ județean, drumul comunal DC 30 va fi încadrat din categoria funcțională a drumurilor de interes local în categoria funcțională a drumurilor de interes județean. Anterior, Consiliile Locale Palatca și Geaca au aprobat trecerea acestuia în domeniul public al Județului.

„Prin preluarea în administrare a acestui nou drum județean vom asigura în zonă o infrastructură rutieră modernă, menită să reducă decalajele de dezvoltare între mediul urban și cel rural precum și între diferitele zone ale județului. De asemenea, preluarea acestuia ne va permite includerea în programul de modernizare și reabilitare sau, după caz, de întreținere a drumurilor județene, contribuind astfel la stimularea dezvoltării economice și creșterea atractivității investiționale a întregii zone”, a transmis Tișe, pe pagina de Facebook.

În lungime de 6,925 kilometri, acesta va avea indicativul DJ 161Z și va asigura o legătură rapidă între reședința de comună Palatca și reședința comunei învecinate Geaca, respectiv între drumurile județene DJ 161G și DJ 109C.