Un jucător de la naționala de tineret a României a fost depistat pozitiv cu coronavirus

Un fotbalist din lotul echipei naţionale de tineret a României, aflat în cantonamentul de la Buftea pentru partida cu Danemarca din preliminăriile Campionatului European Under 21 de anul viitor, a fost testat pozitiv. Anunțul a fost făcut miercuri de către Federația Română de Fotbal. 

"Din păcate, unul dintre jucătorii convocaţi pentru partida cu Danemarca a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Deşi a avut un test negativ la sosirea în cantonament, a doua zi dimineaţă fotbalistul a declarat că este contact direct cu o persoană ce în dimineaţa zilei respective a început să prezinte simptome. Staff-ul medical a decis să îl izoleze. Astfel, jucătorul nu a interacţionat deloc cu ceilalţi fotbalişti din lot. Nu s-a antrenat, iar masa i-a fost dusă în cameră. Ieri a fost testat RT-PCR, iar în această dimineaţă rezultatul testului a sosit şi este pozitiv", a declarat Federația Română de Fotbal.

Selecţionata de tineret a României se confruntă pentru a doua oară cu cazuri de coronavirus. Așadar, în lotul care a participat în septembrie la partidele cu Ucraina şi Malta din preliminăriile CE. Totodată au fost depistaţi pozitiv nouă fotbalişti plus un membru al staff-ului tehnic.