Un clujean cunoscut vrea să intre în posesia brandului Cinema Florin Piersic. Boc: Este al lui Florin Piersic. Municipalitatea se opune

Matei Miko, patronul agenției clujene Transilvania Fashion, a depus un dosar la OSIM - Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci pentru a deveni proprietarul brandului ”Cinema și teatru Florin Piersic”.

În cadrul emisiunii, Talk Show Direct cu Lucian Danciu, de la Napoca Live, primarul Emil Boc a declarat că municipalitatea se va impune în fața acestei acțiuni.

“Am văzut în Știri de cluj o știre legată de Cinematograful Florin Piersic. Domnul Matei Miko, pentru care am tot respectul, dorește să intre în posesia brandului Cinema Florin Piersic la OSIM și aș dori să fiu foarte bine înțeles. Noi am preluat cinematograful în 2009, când eram Prim-Ministru, și l-am dat către Primărie. Primăria a investit peste un milion de euro în modernizarea cinematografului. RADEF a refuzat însă să predea cinematograful, în ciuda unei hotărâri de Guvern și suntem în proces. Eu cred că vom câștiga și cinematograful va rămâne în proprietatea municipiului. Brandul Cinema Florin Piersic este al lui Florin Piersic. El este titularul acestui brand. Pe lângă el, este al poporului rămân. El trebuie să rămână fie la Florin Piersic, fie la autorități, Primărie sau RADEF. Vom face opoziție la OSIM și vom spune că brandul nu poate rămâne decât la Florin Piersic sau în patrimoniul public. Brandul trebuie să rămână al românilor”, a declarat Boc, la Napoca Live.

Pe durata aprobării cererilor de atribuire a unui brand, cei implicați: actorul Florin Piersic, Primăria Cluj-Napoca sau RADEF pot interveni, dar numai dacă sunt în contact cu o firmă care monitorizează Cererile de înregistrare mărci de la OSIM, potrivit Știri de Cluj.