Un nou loc pentru luat masa, conceput pentru studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, dar şi pentru cadrele didactice şi personalul administrativ, este deschis începând de astăzi, 22 martie 2023.
Restaurantul studenţesc este situat în clădirea Facultăţii de Medicină, în campusul Haşdeu, pe strada Gheorghe Marinescu nr.23.
“Astăzi am avut bucuria ca după câteva luni de la ideea iniţială să inaugurăm cel de-al doilea sediu al restaurantului studenţesc al UMF care are o capacitate de 60 de locuri şi cel mai important este situat în campusul unde se desfăşoară învăţământul fundamental. Este foarte accesibil pentru studenţii şi cadrele noastre didactice.
Restaurantul va fi deschis pe timpul zilei 4 ore şi bănuiesc că va fi o creştere cam cu 20%-30% a numărului de porţii servite, creşte confortul, dispare coada care există la celălalt restaurant. Noi servim în jur de 1.200 de porţii în fiecare zi”, a declarat pentru Napoca Live, Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, în cadrul unei conferinţe de presă organizată astăzi, 22 martie, cu ocazia inaugurării restaurantului.
Potrivit unui comunicat de presă al UMF Cluj, investiţia pentru realizarea cantinei a fost în valoare de 430.000 lei, din fonduri proprii ale universităţii clujene.
“Este un spaţiu generos, amenajat şi echipat conform celor mai înalte standarde. În acest moment, avem personal suficient pentru ambele cantine, dar pe viitor va fi, probabil, necesar să angajăm personal suplimentar. Meniurile sunt concepute de un specialist în nutriţie şi dietetică cu experienţă, absolvent al universităţii noastre, iar preţurile încep de la 4 lei pentru o supă şi 10 lei pentru un fel principal. De exemplu, în acest moment, un meniu de două feluri costă între 10 şi 20 lei, dar studenţii care beneficiază de bursă socială îl primesc gratuit”, a declarat dr. ec. Valentin Mudura, Directorul General administrativ al Universităţii.
350 de studenţi ai UMF Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca, care beneficiază de burse sociale, primesc zilnic o masă gratuită
Începând cu luna februarie a acestui an, 350 de studenţi ai UMF Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca, care beneficiază de burse sociale, primesc zilnic o masă gratuită. Această iniţiativă face parte dintr-un program mai amplu al Universităţii, care vizează creşterea echităţii sociale, în vederea incluziunii sociale şi sporirea accesului la învăţământul superior, încurajarea şi pregătirea tinerilor cu potenţial, care provin din medii defavorizate, în special cei din mediul rural, să urmeze o universitate de medicină şi farmacie.
Chef Adrian Hădean, cunoscut pentru proiecte şi acţiuni caritabile cu impact major în comunitate, se va implica, prin intermediul asociaţiei sale Black Sea FooDignity, pentru a susţine universitatea clujeană în iniţiativa acesteia de a facilita accesul tuturor studenţilor la o masă caldă zilnică, arată comunicatul UMF Cluj.
“Experienţa căpătată în pandemie s-a dovedit a fi foarte utilă odată cu invadarea Ucrainei şi declanşarea uriaşului val de refugiaţi care s-a revărsat în România. Aşa am ajuns în atenţia organizaţiilor umanitare internaţionale, de la UNICEF, la World Central Kitchen şi Cuisine sans frontières, graţie implicării organizaţiei noastre în Social Gastronomy Movement. Acesta e şi motivul pentru care am schimbat numele asociaţiei Adi Hădean în Black Sea FooDignity. Clujul este locul în care am pornit în 2014 printr-un proiect de educaţie gastronomică şi culinară cu caracter social şi e locul în care ne întoarcem acum cu un program menit să aducă mai mult sens şi mai mult bine în vieţile studenţilor de la UMF”, a declarat Adrian Hădean.