UMF Cluj a primit Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler

Distincţia i-a fost înmânată rectorului UMF „Iuliu Hațieganu“, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, de către preşedintele României.

“Ordinul „Meritul Sanitar“ în grad de Cavaler a fost oferit în semn de recunoștință pentru calitatea procesului educațional și a excelenței academice, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19. Prin specialiștii săi, cadre medicale, dar și studenți, UMF „Iuliu Hațieganu“ a sprijinit eforturile personalului sanitar și ale tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății în lupta cu noul coronavirus", transmit reprezentanții UMF Cluj-Napoca.

Preşedintele României a declarat faptul că este impresionant modul în care medicii s-au implicat în această luptă contra pandemiei.

„Indiferent dacă munca medicilor s-a derulat în țară sau peste granițe, este impresionant modul în care aceștia s-au pus în slujba luptei contra pandemiei, indiferent de frontul în care a fost nevoie de ei. Tot impresionant este și modul în care cei care urmează să intre în această nobilă meserie au înțeles să urmeze valorile profesiei și să devină voluntari în spital, pentru a suplimenta numărul de salvatori. Mobilizarea mediului universitar pentru a-și ajuta colegii din spitale stă sub semnul solidarității și este un model demn de urmat pentru noi toți“, a transmis preşedintele României în discursul său.

Rectorul UMF „Iuliu Hațieganu“ a precizat faptul că, pe ei această distincţie îi motivează să lupte în continuare pentru a susţine performanţa în medicina din România.

„Mă bucur enorm că eforturile noastre, ale conducerii, cadrelor didactice, studenţilor şi personalului administrativ, ale întregii comunități academice, sunt recunoscute şi apreciate la cel mai înalt nivel, că reprezentăm un model de implicare în societate prin rolul pe care ni l-am asumat pentru binele comunității în care ne desfășurăm activitatea. Această distincție ne onorează și ne motivează să continuăm să susținem performanța în medicina din România“, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu“ Cluj-Napoca.