Ultramaratonistul Vlad Pop, despre cursa Cluj-Constanţa: Cred că în primul rând trebuie să fie o motivație

Ultramaratonistul Vlad Pop invitat la NapocaFM a vorbit despre cursa pe care a făcut-o de la Cluj la Constanţa.

“Cursa a fost de 7 zile şi 12 ore. Prin această cursă am vrut să ajut 100 de copii cu cancer pentru a merge mai departe la școală după chimioterapie, pentru că eu am avut parte de educație, părinții mei m-au susținut în toate visele pe care le-am avut și cred că acum este timpul să dau la rândul meu înapoi altora care nu au avut șansa mea, ca după chimioterapie să poată să fie admiși la facultate, să ia Bacalaureatul sau Capacitatea și astfel încât mi-am propus în ciuda pandemiei să organizez o cursă în România, ca să pot să ajut cei 100 de copii și pe 1 martie am pornit de la Cluj de la Casa Radio cu prieteni, cu susținători, cu alergători, cu alți oameni care au venit și împreună am avut o voce și ne-am propus să mergem în fiecare zi în jur la 100 de kilometri astfel încât am reușit să ajungem după 7 zile la Constanța.

Am ajuns doar eu la Constanța, pentru că scopul a fost să fiu însoțit pe anumite zone de prieteni, cărora le mulțumesc că au venit și mi-au ținut de urât sau au alergat cu mine.

De la Cluj la Constanța a fost cea mai grea cursă pe care am avut-o chiar dacă am avut temperaturi scăzute, mă refer aici la distanța de 620 de km pentru că eu anul trecut când am avut degerături la Oceanul Arctic alergasem undeva la 330 de km și atunci tot ce a depăşit această distanță a fost ceva nou pentru mine.

A fost impresionant să avem o voce împreună şi să spunem acest mesaj că, există speranță după boală şi că nu ești singur, noi suntem alături de tine”, a declarat Vlad Pop.

De asemenea, Vlad Pop a spus că pentru a parcurge această distanţă este nevoie de motivaţie.

“Cred că în primul rând trebuie să fie o motivație, pentru că eu am început să alerg din 2015, eu nu alergam și totul s-a produs în tabăra MagiCAMP, unde am întâlnit un băiețel al cărui picior i-a fost tăiat din cauza tumorii osoase și mi-am dat seama atunci că eu sunt sănătos și nu fac nimic cu picioarele mele și atunci am început să alerg pentru copiii din tabăra MagiCAMP și am început să mă pregătesc alergând treptat mai multe distanțe de 21 de km, 42 km, 50 km și tot am ridicat ștacheta astfel încât corpul meu treptat s-a obișnuit cu efortul”, a explicat Vlad Pop la NapocaFM.

 

Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/watch/live/?v=1091789467999200&ref=notif&notif_id=1617779245486449&notif_t=live_video