UBB Cluj oferă consiliere psihologică gratuită pentru refugiaţii ucraineni

Universitatea Babeș-Bolyai dorește să vină în ajutorul persoanelor care sunt direct afectate de război și au nevoie de suport în gestionarea emoțiilor, cu ajutorul centrelor de consiliere psihologică.

Refugiaţii ucraineni pot beneficia de consiliere atât online cât și față în față. Persoanele interesate sunt rugate doar să completeze acest formular.

„În ultima lună au venit către noi mai multe cereri ale unor profesori universitari și cercetători reputați din Ucraina, întrebând cu îngrijorare despre posibilitatea de cooperare cu universități/unități academice din România, sigur, cei mai mulți în domeniul psihologiei și al științelor socio-umane/vieții. Vă scriem pentru a vă îndemna să găsim împreună soluții pentru susținerea acestor colegi – dar cu extindere spre toate domeniile științei –, dacă ceea ce nu ne dorim niciunul se va întâmpla totuși. Sigur, pledăm pentru incluziune în condiții de compasiune și de calitate academică”, a transmis Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, potrivit Ziua de Cluj.