UBB Cluj-Napoca reîncepe cursurile fizic din toamnă. Ce studenți se întorc la facultate?

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) reîncepe cursurile fizic din toamnă.

Studenţii UBB se vor întoarce fizic la cursuri începând din luna octombrie, în anul universitar 2021-2022.

Această decizie a fost adoptată joi, 29 iulie 2021, de Senatul UBB, la propunerea Consiliului de Administrație al Universității, propunere formulată în urma consultărilor cu reprezentanții studenților.

Studenţii se vor întoarce însă în anumite condiţii.

Potrivit documentului, studenții care vor putea participa fizic la cursuri sunt cei care:

- sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
- prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore;
- prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;
- se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

 Conform documentului, studenții care nu se încadrează în aceste categorii vor avea posibilitatea de a participa la activitățile didactice online sau prin alte modalități alternative.

„UBB a căutat să ofere posibilitatea celor care doresc să se întoarcă la studii în regim clasic să o facă, dar în condiții de siguranță pentru ei, pentru întreaga comunitate academică și pentru oraș, dar și să respecte dreptul la educație al celor care au ales să nu se vaccineze încă și cu grijă și respect față de diverse situații personale. Așadar, încercăm să venim în întâmpinarea nevoilor tuturor studenților și a comunității noastre academice, evident, cu asigurarea tuturor condițiilor de siguranță sanitară și cu respectarea prevederilor stabilite la nivel național cu privire la acest context. Evident, am discutat toate aceste prevederi cu reprezentanții studenților noștri, care au susținut și susțin în mod public eforturile universității; în plus, noi, așa cum am mai precizat, împreună cu reprezentanții Consiliului Studenților din UBB, venim în întâmpinarea studenților, ajutându-i să se vaccineze, astfel încât să putem reveni cât mai curând la condițiile normale, firești de cazare și studiu”, afirmă Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.