Toni Petrea: ”Suntem îndreptățiți să ne gândim la play-off”

Antrenorul Toni Petrea debutează, duminică, într-un meci oficial al Universității Cluj, iar planurile sale au în vedere un sezon mai bun pentru echipa sa decât cel precedent. Marea sa dorință este ca U Cluj să ajungă în play-off-ul SuperLigii, deși recunoaște că acesta este un obiectiv dificil de atins.

"E un nou sezon, ne gândim să facem ceva mai bine decât ceea ce s-a făcut în sezonul trecut, ăsta ar trebui să fie obiectivul tuturor, pentru că trebuie să ai mereu un progres. pentru asta ne antrenăm. Știm că nu va fi ușor, văd echipe care s-au întărit, care și-au schimbat componența loturilor, însă trebuie să fim încrezători și să mergem la fiecare joc să scoatem maximum.

Poate fi considerat un atu al nostru, faptul că avem un lot cu jucători cu experiență, rutinați, obișnuiți cu performanța, și cu multe meciuri la nivel bun.. Sper să se vadă asta în exprimarea noastră pe teren și în rezultate.

Sunt mulțumit de achiziții, dar mai avem de completat lotul pentru că numeric nu suntem la nivelul pe care mi l-aș fi dorit, însă sper să rezolvăm asta cât de curând. Avem nevoie de încă un atacant, de un fundaș central, mai sunt posturi pe care trebuie să le dublăm.

Le-am transmis băieților ce îmi doresc să joace. Vreau să fim o echipă combinativă, dar și o echipă agresivă, reactivă atunci când pierdem mingea. Nu e ușor să ne sincronizăm, însă sper ca lucrurile să se omogenizeze.

Victoriile aduc un moral bun, însă trebuie să ne gândim doar la următorul meci. Nu are rost să facem planuri, trebuie să luăm fiecare joc în parte și să încercăm să câștigăm.

Mi-aș dori să ajungem în play-off, dar de la a dori până la a putea e cale lungă. Dispunem de jucători cu experiență, așa că suntem îndreptățiți să ne gândim la play-off. Trebuie făcut pasul către etapa următoare", a declarat antrenorul Universității, la conferința de presă de dinaintea partidei cu Petrolul..

Partida dintre Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești se va desfășura duminică, 16 iulie, cu începere de la ora 18.30.

”Șepcile roșii” și-au prezentat noul echipament

În sezonul 2023/2024 din SuperLigă, jucătorii de la U Cluj vor continua să joace în echipament Adidas. Noua serie de echipamente a și făcut obietul unei prezentări oficiale.

În meciurile de pe teren propriu, U Cluj va evolua în alb complet, în timp ce în deplasare va fi folosit un echipament negru.