Tişe, la Napoca Live, despre eliminarea pensiilor speciale la parlamentari: Ar fi bine dacă s-ar aplica la toate categoriile. Nu are nicio logică

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, luni, 26 iunie, în şedinţă comună, proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. S-au înregistrat 382 voturi "pentru" şi 3 abţineri, iar 3 parlamentari nu au votat. Proiectul, iniţiat de deputatul PSD Alfred Simonis, modifică Legea nr. 96/2006 privind statutul deputaţilor şi senatorilor, în sensul abrogării dispoziţiilor capitolului XI care vizează acordarea dreptului la indemnizaţia pentru limita de vârstă de care beneficiază deputaţii şi senatorii.

"De la data intrării în vigoare a prezentei legi încetează plata indemnizaţiilor pentru limită de vârstă acordate în baza prevederilor art. 49 din Legea nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 49 din 22 ianuarie 2016, cu modificările şi completările ulterioare", prevede proiectul. VEZI AICI DETALII.

“Sunt foarte curios dacă oamenii la modul real cunosc câte persoane beneficiau de ea şi cât este cheltuiala pe care nu o mai facem. E un milion de lei pe lună. Aceasta este cheltuiala pe care statul nu o mai face cu parlamentarii. Este bine că s-a facut asta. Este corect dacă la toata lumea se aplică. Noi nu putem să ne atingem de drepturile câştigate de magistraţi, procurori, poliţişti, pentru că este un drept deja câştigat. Pentru viitor putem discuta despre aceste pensii. Consider că este o măsură bună, dar să se aplice la toate categoriile. Nu mai are nicio logică. De ce unii primesc şi alţii nu? De ce poliţistul de la secţia din comuna Ciorogârla care toată viaţa lui a stat la poartă are pensie specială şi medicul nu are?”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, la Napoca Live.

Marcel Ciolacu a spus că s-a început cu eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, având în vedere că nu se poate cere altor categorii să renunţe la pensiile speciale, în timp ce parlamentarii îşi menţin aceste privilegii.

"Am început cu pensiile parlamentarilor. E un lucru corect: nu poţi să ceri altor categorii dacă tu îţi menţii aceste privilegii. Există europarlamentarii care au acest privilegiu, o pensie suplimentară pentru că au fost europarlamentari. Aproape în toate parlamentele lumii există pentru parlamentari această pensie. Important este ca oamenii politici să se adapteze cerinţelor din propria ţară şi nevoilor din propria ţară. Am spus-o la învestire, acum 11 zile. Aţi văzut, cu o largă majoritate - 382 de voturi - am terminat cu pensiile speciale ale parlamentarilor. Urmează cumulul pensiilor cu salariul", a adăugat Ciolacu.