The Cinematic Orchestra şi Fun Lovin' Criminals, headlineri la ediţia 2023 a Jazz in the Park

Festivalul Jazz in the Park anunţă primul val de artişti care vor concerta la ediţia din 2023 a evenimentului, printre aceştia numărându-se câteva legende ale genului muzical - The Cinematic Orchestra, Billy Cobham, Mulatu Astatke sau Fun Lovin' Criminals.

"Jazz in the Park Festival revine în 2023 cu un line-up atent curatoriat ce include legende ale muzicii jazz, trupe consacrate şi voci de excepţie. Organizatorii anunţă primul val de artişti ai festivalului organizat în 1-3 septembrie în Parcul Etnografic 'Romulus Vuia' din Cluj-Napoca. The Cinematic Orchestra, Mulatu Astatke, Billy Cobham, Fun Lovin' Criminals şi Martina Topley-Bird sunt o parte dintre headlinerii celei de-a 11-a ediţii Jazz in the Park şi un must-see pe lista oricărui iubitor de muzică bună şi experienţe de festival! Pe lângă ei, au confirmat prezenţa la Jazz in the Park 2023: Alexandru Andrieş, The Heliocentrics, Ada Milea, Mansur Brown, Tatran, Mörk, Daykoda, 7th Sense şi Jazzybit", se arată într-un comunicat transmis, joi, de către organizatorii festivalului.

Jazz in the Park s-a născut ca un eveniment-manifest în 2013, "când a redat dreptul comunităţii clujene de a călca iarba din Parcul Central". A fost primul eveniment public desfăşurat în acest spaţiu după zeci de ani şi a contribuit mai apoi la "consolidarea unui spaţiu al apropierii şi al regăsirii prin muzică".

"Pentru noi, ediţia a 11-a Jazz in the Park este ediţia provocărilor şi a realizărilor. Imaginaţi-vă că prima dată când am încercat să-i aducem pe The Cinematic Orchestra a fost acum 6 ani. Ei bine, 2023 e anul în care mai multe din dorinţele noastre se împlinesc. Aşa sunt şi Fun Lovin' Criminals, pasiunea din copilărie a lui Alin, colegul nostru şi fondatorul festivalului. Şi ca aceste exemple mai avem şi altele pe care o să le prezentăm... rând pe rând", a declarat managerul festivalului Jazz in the Park, Denisa Dan, citată în comunicatul menţionat.

Jazz in the Park a organizat până acum peste 400 de concerte de jazz cu artişti internaţionali şi este astăzi unul dintre cele mai importante festivaluri europene de gen. Din 2018, festivalul Jazz in the Park este membru al European Jazz Network

În 2019, Jazz in the Park a câştigat trofeul categoriei "Best Small European Festival" la cea de-a XI-a ediţie a prestigioasei competiţii European Festival Awards. El a devenit astfel primul festival de jazz din Europa (şi implicit din România) care a obţinut o distincţie la acest eveniment.