Stadiul lucrărilor la grădiniţa „Floare de Iris” din Cluj-Napoca

Grădinița „Floare de Iris” de pe strada Războieni din municipiul Cluj-Napoca se apropie de finalizare. Lucrările sunt finalizate în proporție de 80%.

“Noul imobil va cuprinde 9 grupe de câte 20 de preșcolari. Fiecare grupă va dispune de grup sanitar, vestiar pentru copii și depozit pentru jucării. Sunt propuse 3 grupe pe fiecare nivel, iar la ultimul etaj, cel retras, este prevăzută o sală multifuncțională/de sport. Curtea va fi amenajată ca spațiu verde cu gazon, destinată doar activităților în aer liber”, a anunţat Emil Boc, pe pagina de Faccebook.

Vor fi instalate următoarele componente:

- instalație BMS (Building Management System) pentru reducerea consumului de energie, care va interconecta într-un sistem de conducere centralizată de la distanță: instalațiile electrice, centrala termică și echipamentele HVAC (heating, ventilation, air conditioning), instalațiile sanitare, de protectie la incendiu și supraveghere video;

- iluminat general, iluminat de siguranță exterior și interior;

- sisteme de detecție, semnalizare și alarmare la incendii;

- sisteme de supraveghere video;

- alimentarea cu energie electrică și apă potabilă se va realiza din rețeaua existentă.

Lucrările sunt realizate de SC Axial Construct Invest SRL, în valoare totală de 8.245.656,69 lei cu TVA, pe o durată de 19 luni. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritara 4.