Spitalul Transilvania din Cluj-Napoca: Tehnologii și aparatură de ultimă generație, servicii medicale complete

Medicul primar neurochirurg, Prof. Dr. Ștefan Florian a discutat alături de moderatorul Sandu Mureșan, despre Spitalul Transilvania din Cluj-Napoca, în cadrul emisiunii Talk Show Direct de la Napoca Live.

,,Acest proiect aduce ceva nou în peisajul medical clujean. Trebuie privit din mai multe perspective acest ^ceva nou^. În primul rând oferă condiții de top în ceea ce privește serviciile medicale, dar și cele ospitaliere pe care le oferim pacienților”, a declarat Dr. Ștefan Florian.

Tehnologii și aparatură de ultimă generație

,,Este ceva nou prin ceea ce oferă: echipamente de ultimă generație. De exemplu, avem cel mai performant RMN din Cluj, care oferă o imagine absolut anatomică a sistemului nervos. Există un neuroangiograf, aparat dedicat sistemului nervos, un aparat pe care eu îl doresc în Cluj de peste 20 de ani. Acest aparat oferă posibilitatea tratării unor pacienți care până acum nu puteau fi tratați în Cluj. Conceptul reprezintă o noutate: angiograf și sală de angiografie, care sunt ușă în ușă cu blocul operator.

Putem să vorbim şi despre echipamentele de la blocul operator, printre care un microscop de ultimă generație, care este ultima apariție în peisajul micro-chirurgical, coloane de endoscopie, instrumentarul, toate acestea sunt lucruri în plus în Cluj care oferă oportunități deosebite de tratament”, a declarat neurochirurgul.

Avantajele pe care Spitalul Transilvania le oferă pentru pacienți și pentru medici

,,Sunt foarte mulți pacienți care vin din alte ţări și asta reprezintă un alt obiectiv, poate deveni un centru de referință pentru turismul medical. Dacă este să comparam prețurile din occident cu ceea ce oferim noi, e clar un avantaj pentru pacienți să vină să fie tratați aici.

Oferim locuri de muncă pentru tinerii specialiști, revin oameni, medici. Momentan facem eforturi pentru ca cel puțin doi medici neuro-radiologi intervenționiști să revină în țară după stagii și specializări efectuate în străinătate. Dorința lor este să își pună la dispoziția cetățenilor români experiența câștigată în afară iar acest spital oferă condițiile și pentru pacient dar și pentru medic”, a adăugat Prof. Dr. Ştefan Florian, la Napoca Live.

Spitalul Transilvania este un proiect ambițios care a pornit de la dorința de a oferi pacienților un circuit medical complet atunci când se confruntă cu o problemă medicală, realizat într-un mediu conform cu standardele europene și cu asistența unor specialiști de top în medicină.

Cu viziune completă și cu dorința de a reconfigura percepția asupra sistemului de sănătate, echipa Spitalului Transilvania este promotorul încrederii în serviciile medicale de calitate și a transparenței totale.