Spitalul Regional de Urgenţă Cluj a intrat într-o nouă etapă de elaborare a Proiectului Tehnic. Câte avize mai trebuie obţinute din cele necesare?

Ministerul Sănătăţii a anunţat că proiectul construirii Spitalului Regional de Urgență Cluj a intrat într-o nouă etapă de elaborare a Proiectului Tehnic.

”La șase luni de la emiterea ordinului de începere a serviciilor, în conformitate cu graficul de prestare al lucrărilor, proiectantul a înaintat Ministerului Sănătății documente care fac parte din Documentația Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire, precum și un Proiect tehnic pentru devierea rețelelor de utilități, necesar a fi făcute înainte de începerea lucrărilor.

Până acum, au fost obținute 12 avize din cele 17 solicitate prin Certificatul de Urbanism emis de Primăria Comunei Florești”, arată responsabilii proiectului.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea șapte niveluri - subsol, parter și cinci etaje și va deservi regiunea de nord-vest a țării.

Unitatea medicală va avea 849 de paturi, 19 săli de operație și va dispune de o tehnologie avansată, astfel încât să fie asigurate servicii medicale de urgență la cele mai înalte standarde, precum și un act medical de calitate superioară. Acesta va beneficia de un heliport și va avea 1.396 de locuri de parcare.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafaţă totală de 151.000 mp, cu o suprafață utilă de 70.000 mp, iar amprenta la sol va fi de 28.800 mp.