Spitalul Monobloc de Copii și Centrul Integrat de Transplant, cele mai importante proiecte ale judeţului Cluj în 2021

Liderul forului administrativ județean, Alin Tișe a declarat că, Spitalul Monobloc de Copii și Centrul Integrat de Transplant sunt cele mai importante proiecte ale județului Cluj pe anul curent.

„Vor fi câteva proiecte de investiții pe care noi le vom finanța anul acesta, unele din ele sunt începute deja și continuă, iar altele sunt la început, în faza de proiectări. O mare parte din sumele de investiții vor merge și în acest an pe continuarea construirii Spitalului Monobloc de Copii și al doilea obiectiv este Centrul Integrat de Transplant.

Aceste două investiții vor continua, ele sunt prinse în bugetul județulului și sperăm noi ca și în viitorul Plan de Relansare și Reziliență pe care Guvernul îl va finaliza zilele următoare. Sper că ambele obiective să fie cuprinse pentru că sunt unice în România. Spitalul Monobloc este o investiție regională, nu doar a Clujului”, a declarat Alin Tișe.

De asemenea, Alin Tişe a spus că speră ca proiectele să intre în Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Sperăm ca Guvernul să-l prindă în acest fond de redresare și reziliență. La fel și Centrul Integrat de Transplant, care va putea obține și o finanțare europeană pe lângă acest fond. Suntem convinși că vor fi finanțate pentru că ele au o importanță regională și națională. Speram ca în anul 2022 să începem efectiv lucrările la Spitalul de Copii.

Încă nu este lista finală, noi suntem prinși în acest Plan de Redresare și Reziliență. Noi am trimis 15 obiective, pe lângă cele două amintite anterior. Acestea, pe care noi le-am concretizat și suntem într-o fază avansată cu ele, fiind prioritare pentru noi, sunt în documentul de lucru și sper să fie lăsate acolo”, a afirmat Alin Tișe.