Spital din Cluj, sancționat cu amenda de 50.000 lei pentru lipsa autorizație la incendiu

Focul a izbucnit într-una dintre băile de la etajul 1, iar la scurt timp mai multe echipaje de pompieri au intervenit. Din fericire nu au existat victime, însă trei persoane au fost evacuate.

De asemenea, din primele cerecetări a reieșit că incediul s-a produs la instalaţia electrică, cauza a fost stabilită ca fiind scurtcrcuit electric.

Șeful ISU Cluj, Ion Moldovan a declarat că spitalul CFR din Cluj-Napoca nu deține autorizație de securitate la incediu, iar din această cauză a fost sancționat la începutul anului.

„În această dimineață în jurul orei 7, colegii mei de la Detașamentul de Pompieri Cluj Napoca au fost alertați pentru a interveni la un incediu la spitalul CF. Când au ajuns acolo, incediul era lichidat. Este vorba despre un corp de iluminat, scurt circuit care s-a aprins. Toaleta respectivă deservește secția interne de la spitalul CFR, alcătuită din 8 saloane în care erau 11 pacienți. A fost necesar să evacuăm doar un salon, în care erau trei pacienți. Ei sunt în regulă, au fost consultați. Nu are autorizație de securitate la incediu. A fost verificat în această primăvară de colegii mei de la Prevenire, constatând că nu deține autorizație de la incediu și a fost și sancționat din această cauza”, a declarat Șeful ISU Cluj, Ion Moldovan.

În urmă cu un an, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a aplicat o amendă de 50.000 de lei Spitalului CFR din Cluj-Napoca pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incediu.

„În urma ultimului control executat de către ISU Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic CF Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deşi au fost emise două avize de securitate la incediu în 2009 - Aviz pentru modernizarea secţiei ORL şi oftalmologie - extindere în regim D+P+M, recompartimentări, reorganizări, şi în 2015 - Aviz pentru modernizare bloc operator şi secţie ATI în secţia chirurgie până în momentul actual nu s-a solicitat şi obţinut autorizaţia de securitate la incediu aferent celor două avize. În urma celor constatate s-a aplicat sancţiunea contravenţională de 50.000 lei. La nivelul Spitalului Clinic CF Cluj-Napoca  în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea şi obţinerea autorizaţiei de securitate la incediu. Până în momentul de faţă nu s-a depus solicitare la ISU Cluj în acest sens”, potrivit unei informări trimisă duminică de ISU Cluj.