Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, în parteneriat cu compania Emerson (România) și Primăria Cluj-Napoca, a derulat un proiect de regenerare urbană a spațiului exterior din jurul clădirii FSPAC de la adresa strada Gen. Traian Moșoiu nr. 71.
Acest spațiu exterior, folosit anterior ca o parcare pentru FSPAC, a presupus crearea unei zone de relaxare și petrecere a timpului liber pentru studenții și personalul FSPAC, dar și pentru oamenii din vecinătate sau chiar pentru trecătorii care tranzitează zona, anunţă reprezentanţii facultăţii.
Potrivit acestora, "proiectul de regenerare urbană este conceput în jurul conceptului de green oasis – un spațiu verde cu arbori, vegetație și mobilier urban poziționat astfel încât să faciliteze socializarea în grupuri mici. La acest proiect se va adăuga în viitor și un perete verde exterior, utilizând unul dintre pereții clădirii FSPAC. Acest proiect a fost dezvoltat din dorința de a reda comunității FSPAC, dar și comunității mai largi din Cluj-Napoca un spațiu exterior care nu era amenajat pentru oameni ci mai degrabă pentru mașini. Ideea inițială a acestui proiect a aparținut unui student masterand din Mexic, Luis Alvarez, specializat în dezvoltare comunitară, care s-a implicat pe perioada masteratului în identificarea unor alternative de redezvoltare a parcării FSPAC, insistând asupra rolului FSPAC în comunitate. Concept, proiectare și asistență tehnică: arhitect Răzvan Vasiu, USAMV Cluj-Napoca".
“Arbori în loc de parcări pentru mașini! Un model de bună practică pe care îl susținem și îl recomandăm tuturor celor care pot implementa proiecte de regenerare urbană, cu accent pe dimensiunea verde, nepoluantă”, transmite Primarul Clujului, Emil Boc.