Sorin Cîmpeanu: Școala nu asigură un nivel de minimum nota 7 fără meditații

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a vorbit despre problemele din sistemul educaţional din România.

El consideră că dascălii trebuie pregătiți mai bine în contextul în care mulți elevi nu au știut să rezolve exerciții extrem de simple la examenele naționale.

„Avem profesori foarte bine pregătiți, după cum și profesori care, din păcate, nu-și fac datoria. Didactica trebuie să fie mai atractivă pentru cei mai buni absolvenți de învățământ superior. Pentru asta este nevoie de o salarizare motivantă. Profesorii trebuie să beneficieze de o perioadă de stagiatură. În această prioadă de stagiatură, tinerii profesori vor trebui să beneficieze de o îndrumare a profesorilor cu experiență. Odată ce avem acest an de stagiatură, la finalul lui să avem un examen de licențiere în cariera didactică. Asta pentru a avea profesori mai pregătiți. Abia atunci putem avea șanse la un învățământ bazat pe competență”, a spus Sorin Cîmpeanu la DigiFm.

De asemenea, el a precizat că şcoala trebuie să asigure un nivel de minimum nota 7, ceea ce nu se întâmplă în România.

„Școala trebuie să asigure un nivel de minimum nota 7, cu ceea ce înveți în școală, fără teme și fără meditații. Din păcate școala nu asigură acest nivel minim 7 dacă nu chiar 8 pentru un elev care învață doar la școală. Despre meditații pot să vă spun următorul lucru. În orice stat din lume este normal pentru un părinte să-și dorească să investească în educația propriului copil, să investească pentru performanță, pentru nota 10. Nu ar trebui să se întâmple acest lucru pentru note medii de 7”, a mai spus Cîmpeanu.