Sorin Cîmpeanu: Propun ca din toamna anului 2022 să fie lungită perioada anului şcolar. Vezi de ce propune Ministrul Educaţiei o schimbare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu propune ca din toamna anului 2022 să fie lungită perioada anului şcolar.

„Structura anului şcolar pentru anul şcolar 2021-2022 este deja stabilită. Mai departe, din toamna anului 2022, am făcut publică opinia mea, pe care o susţin: este nevoie de o creştere a duratei cursurilor. Suntem printre ultimele ţări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor. Pierderile suferite pe durata crizei sanitare au fost foarte mari – nu numai în România, este drept – ele vor trebui să fie recuperate în timp. Pentru asta, mai mult decât oricând, este nevoie de o durată mai mare a perioadei de cursuri.

Vacanța de vară mai scurtă înseamnă exact ceea ce am spus, perioadă de cursuri mai lungă. Este nevoie de acest lucru, pentru asta este nevoie însă de accept. În momentul în care am făcut propuneri pentru extinderea perioadei de cursuri încă din anul școlar 2021 – 2022 acestea nu au fost acceptate. Am înțeles, e nevoie de predictibilitate, dar începând din toamna anului 2022 vom face tot posibilul, vom prezenta argumente astfel încât ele să fie acceptate de părinți, de profesori, de decidenți, pentru că noi avem nevoie de o perioadă mai mare de cursuri. Avem nevoie de timp pentru recuperarea pierderilor”, a declarat Ministrul Educaţiei la Digi 24.