Sorin Cîmpeanu: Accesul elevilor din mediul rural la noile tehnologii este extrem de important

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat că, accesul elevilor din mediul rural la noile tehnologii este important.

"Este un lucru absolut necesar introducerea noilor tehnologii în şcoli. Am spus că echitatea este problema de bază a învăţământului românesc. Este nevoie să ne concentrăm îndeosebi pe şcolile din mediul rural, pentru a reduce diferenţele. Accesul elevilor din şcolile din mediul rural la noile tehnologii este extrem de important", a declarat Ministrul Educaţiei marţi, cu ocazia unei vizite la şcoala din localitatea prahoveană Bucov, potrivit AGERPRES.

Unitatea de învăţământ din Bucov are un nou laborator cu tehnologie de ultimă generaţie. Ministrul Educaţiei a spus că, acest laborator este extrem de important pentru formarea elevilor.

"Este un laborator pilot, este printre primele laboratoare în care se integrează noile tehnologii (...) în acelaşi spaţiu, pentru aceiaşi elevi. Acest exemplu trebuie replicat la nivel naţional. Proiectul Ministerului Educaţiei este de a avea cel puţin 30 de şcoli în fiecare judeţ în care să existe aceste laboratoare, în care noile tehnologii să fie integrate. Vorbim de partea de imprimante 3D, de scannere 3D, de ochelari de realitate virtuală (...). Practic, printr-un astfel de laborator, un profesor virtual poate intra, alături de elevii din Bucov în această situaţie, din orice colţ al lumii", a precizat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a adăugat că, prin intermediul echipamentelor pe care le au la dispoziţie, elevii pot beneficia acum de avantajele unor laboratoare de fizică, chimie sau biologie aflate în orice parte a lumii.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a efectuat o vizită la Şcoala Gimnazială "Constantin Stere" din Bucov, judeţul Prahova, unde a fost inaugurat primul laborator cu tehnologie de ultimă generaţie într-o şcoală rurală - SmartLab Bucov.