Situaţia locurilor în creşele din Cluj. Boc, la Napoca Live: Ar trebui să mai existe încă 400 de locuri

Locurile din creşele clujene au fost suplimentate, însă mai există încă probleme. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat în cadrul emisiunii de la Napoca Live, Talk Show Direct cu Lucian Danciu, faptul că oraşul mai are nevoie de încă 400 de locuri în creşe.

„Lucrăm în fiecare an să construim creșe în continuare. Sper ca și cei din zona metropolitană să își intensifice eforturile și să construiască și ei mai multe creșe pentru că presiunea de acolo vine, nu de pe municipiul Cluj-Napoca. Presiunea vine de pe cei care locuiesc în zona metropolitană și nu au unde să-și ducă copiii și atunci, evident, Clujul este ultima lor soluție. Am mai spus-o, și ei sunt clujeni și ei trebuie să aibă acces la educație, de aceea noi am construit în permanență. De la 400 am ajuns la aproape 1500 de locuri în creșe în momentul de față. Și nu ne oprim.

După aceste repartizări, ar mai fi undeva o nevoie reală de vreo 400 de locuri. Asta îmi spunea la un moment dat doamna Duma Mihaela că acolo ar fi necesarul real, după ce se fac toate plecările, ieșirile, trecerile de la creșă la grădiniță. Cam 400 de locuri”, a declarat Boc.

Emil Boc a anunțat la începutul săptămânii că de la 1 iulie vor fi disponibile încă 90 de locuri la creșa Ursuleţul, de pe strada Meziad.

„De mâine copiii pot să meargă în creșa Meziad așa cum am promis. Exact la timp și totul ca la carte. Felicitări și mulțumim întregii echipe care a lucrat aici. Cei 90 de copii de mâine au loc în creșă. Continuăm programul de construcție de creșe, încă 225 de locuri”, a anunţat Boc.