Șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier Cluj ridicat de DNA pentru fapte de corupție

 

Bogdan Durlea, șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) Cluj IT 4, a fost ridicat, miercuri dimineață, de procurorii DNA într-un dosar în care este suspectat de luare de mită și divulgare de informații nedestinate publicității.

Potrivit unor surse judiciare, acesta ar fi anunțat transportatorii despre controalele efectuate de instituția pe care o conducea. O altă suspiciune pe care o investighează anchetatorii este, se pare, legată de faptul că șeful inspectoratului ar fi luat mită de la transportatori pentru a le acorda acestora avizele necesare transporturilor pe drumurile naționale și autostrăzile din România.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2023, în legătură cu protecţia asigurată unor firme de transport.

În cursul zilei de 04 octombrie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în 24 de locaţii, situate pe raza judeţelor Cluj, Maramureş, Bistriţa - Năsăud, Sălaj, Bihor şi Alba, din care două sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”, se arată într-un comunicat al DNA, dat publicității miercuri.