Se vor introduce testele antigen în şcoli

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan a precizat că, în cazul în care şcolile se vor redeschide în format fizic, începând cu data de 8 februarie, elevii care au simptome şi merg la şcoală vor fi testaţi.

"Testarea va cuprinde elevii simptomatici, în ideea în care aceştia vor ajunge totuşi la şcoală. Drept pentru care profit de această ocazie pentru a face un apel părinţilor atunci când se va începe şcoala să le facă, în primul rând, copiilor un triaj epidemiologic acasă, să nu lase copilul cu simptomatologie respiratorie să meargă la şcoală. Dacă, totuşi, un astfel de copil va merge la şcoală şi va trece şi de triajul epidemiologic care se face la intrarea în şcoală şi el dezvoltă simptome pe parcursul zilei, atunci copilul respectiv va fi testat cu un test antigen rapid, urmând să discutăm şi cu părinţii, cu reprezentanţii părinţilor pentru a le explica de fapt interesul comun în a avea o amprentă corectă a ceea ce se întâmplă în şcoală, astfel încât să putem face testul copilului să vedem dacă acesta este pozitiv sau nu", a anunţat Andreea Moldovan.

S-ar putea ca şcolile să se redeschidă din data de 8 februarie 2021, decizia finală urmând a fi comunicată pe data de 2 februarie.