Se poate circula pe podul provizoriu din Someşu Cald

Consiliul Județean Cluj a finalizat construirea podului provizoriu situat în localitatea Someșu Cald, comuna Gilău, pe drumul județean 107P.

Fiind construit în amonte de podul situat la poziția kilometrică 4+310, podul provizoriu a devenit operațional începând cu ziua de luni, 24 octombrie.

Acesta are o lungime de 45 de metri și este prevăzut cu o bandă de circulație, traficul desfășurându-se, alternativ, pe ambele sensuri.

În perioada următoare vechiul pod va fi demolat, în locul acestuia urmând a fi construit unul nou, în cadrul lucrărilor de modernizare și reabilitare, din fonduri europene, care vizează drumul județean 107P (DN 1) Gilău – Mărișel – DN 1R.

“Am reuşit să finalizăm proiectarea şi construcţia propriu-zisă a acestui pod provizoriu într-un timp record, de doar trei săptămâni. În prezent, circulaţia rutieră pe acest pod se desfăşoară deja în condiţii de deplină siguranţă. Următorul pas va consta în demolarea vechiului pod ş construirea unuia nou, modern şi sigur, care va respecta toate normativele în vigoare”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.