Scandal în coaliție pentru numirea clujeanului Mircea Abrudean ca secretar general al Guvernului

 

Coaliția PSD-PNL se confruntă cu un prim scandal, la doar după câteva zile după instalarea social-democratului Marcel Ciolacu în funcția de prim-ministru. Disensiunile au apărut ca urmare a refuzului celor de la PSD de a-l numi pe Mircea Abrudean în funcția de secretar general al guvernului, propunere venită din partea PNL.

Fostul prefect al județului Cluj și şef al Cancelariei fostului premier şi preşedinte al PNL Nicolae Ciucă, a fost nominalizat în funcția de secretar general al Guvernului după învestirea Cabinetului Ciucă, însă PSD se opune acestei numiri, iar Marcel Ciolacu i-a transmis deja liderului PNL să numească pe altcineva în această funcție. Motivul refuzului este unul uluitor. Ciolacu nu se simte compatibil cu Abrudean!

Reacția liberalilor a venit imediat, aceștia neluând deloc în calcul pe altcineva la secretariatul general al Guvernului. Mai mult, deputatul PNL Pavel Popescu î-a dat chiar un ultimatum premierului să semneze luni numirea luni Abrudean.

La rândul său, Rareș Bogdan, vicepreședinte al PNL, a declarat, luni dimineață, că, PSD nu a avut probleme în numirea lui Marian Neacșu, actual vicepremier, ca secretar general al Guvernului Ciucă, după ce în 2016 acesta a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, după ce și-a angajat fiica la cabinetul parlamentar.

În continuare PNL se comportă ca un partid matur și consideră că și colegii de coaliție se vor comporta ca atare. Am respectat promisiunile, am cedat un minister important pentru a nu exista o tensiune majoră. Mircea Abrudean este susținut în continuare, vine din cea mai puternică organizație, Cluj, și atât timp cât a fost un foarte bun cancelar al premierului Ciucă și un foarte bun prefect în pandemie nu există niciun motiv să nu fie numit. E unul dintre puținii deținători de informații clasificate NATO din România, este cel care a semnat validarea de investitori strategici de miliarde în România. Nu vom ceda acest lucru. Aș putea vorbi de incompatibilități, dar atât timp cât premierul Ciucă nu a refuzat numirea unui condamnat la acea vreme… Nu fac niciun fel de referire”, a declarat Rareș Bogdan.

Declarațiile lui Rareș Bogdan au fost făcute după reunirea conducerii PNL de luni dimineață.

„Până la urmă nu e vorba de mine ca persoană, ci de partid. Așadar, partidul trebuie să gestioneze această problemă”, a spus și cel direct implicat în acest prim scandal în noul guvern, Mircea Abrudean.