Salina Turda: Program de funcţionare în perioada Sărbătorilor Pascale Ortodoxe

Reprezentanţii Salinei Turda anunţă programul special de funcţionare pentru perioada Sărbătorilor Pascale Ortodoxe.

“26 Aprilie – 6 Mai 2024, obiectivul turistic va fi deschis zilnic, între orele 9.00 – 19.00, cu ultima intrare în subteran la ora 18.00”, transmit reprezentanţii Salinei Turda.

În 2024, Paștele ortodox pică pe 5 mai. În România, Vinerea Mare, prima și a doua zi de Paște sunt zile libere în 2024. Pentru că ziua de 1 Mai (sărbătoare legală) va fi într-o miercuri, iar Vinerea Mare este pe 3 mai, bugetarii vor avea anul acesta și ziua de 2 mai 2024 liberă, pe care însă o vor recupera ulterior.

Salina Turda este una dintre cele mai vizitate obiective turistice din judeţul Cluj.

Se spune că primele file ale poveștii Salinei Turda s-au scris în timpul ocupației romane în Dacia, când orașul purta denumirea latină de Potaissa, odată cu începuturile mineritului sistematic pentru exploatarea fierului, a minereurilor polimetalice, a aurului, argintului și a sării în Transilvania.

În anul 2008, Salina a intrat într-un amplu proces de modernizare şi amenajare, fiind redată circuitului turistic începând din anul 2010. Starea excelentă de conservare a lucrărilor miniere şi a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grija cu care s-au efectuat lucrările de modernizare a Salinei pentru a deveni un obiectiv turistic internațional, transformă Salina Turda într-un adevărat muzeu al mineritului în sare.

Sursa foto: Salina Turda/Facebook