România a mai primit o transă de vaccinuri. Unde vor fi distribuite cele aproape 96.000 de doze 

Cele mai multe dintre doze au fost alocate Centrului Regional de Distributie Craiova, respectiv 16.380 de unitati. Compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări începând cu 25 ianuarie și va crește numărul de doze în jurul datei de 15 februarie.

"Azi, 26 ianuarie, au sosit în Romania 95.940 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă", a transmis, marți, CNCAV.

 Cum sunt distribuite dozele:

Sursa citată a precizat că procesul de vaccinare continuă, atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite cele 95.940 doze Pfizer BioNTech, după cum urmează:

- Centrul Regional de Distribuție București: 4.680 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Cluj: 12.870 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Constanța: 14.040 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Craiova: 16.380 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Iași: 11.700 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 24.570 doze.

 “În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. Reamintim că la data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu varsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale", a mai transmis CNCAV.