România a închis școlile în timp ce țările europene mai afectate de COVID-19 au gasit alternative

Elena Lotrean, expert în educație anunță faptul că, pierderile de învățare vor afecta pe termen lung elevii, mai grav decât epidemia de Covid-19. Lucrul confirmat și de studiul realizat de Organizația Mondială a Sănătății.

"O să vedem în timp urmările dacă menținem școlile închise și o să vedem niște urmări destul de dezastroase. Uitându-ne la țările din jur, tările din lume de fapt, au închis școlile acolo unde situația o cerea, unde existau focare, unde exista un numar mare de infectări. Avem nevoie de niște decizii informate cred eu, eu nu am văzut în România studii care să spună că este o problemă foarte mare în această zona", a declarat Elena Lotrean. 

"La școală au împartit clasele în bule. Nu au voie să interacționeze cu copii din alte clase. Mâncarea se mănâncă în clasă, nu se duc în sala de mese. Când îi luăm pe copii avem un traseu bine stabilit", povestește Marius Dinca, român stabilit în UK.

"Și în Italia, școlile au rămas deschise. Acolo, se testează unde sunt focare. Așa autoritățile țin lucrurile sub control", ne spune Mihaela Moroșan, educator la o școală din Milano.

"În momentul de față, Lombardia este zona roșie, la nivelul școlii nu s-a schimbat nimic. Activitatea noastră decurge în mod normal. Copiii vin la școală. Clasele între ele nu se întalnesc, profesorii, educatorii sunt distribuiți la cât mai puține clase", explică ea.