Răzvan Cuc, la Napoca Live: Am finalizat Legea agentului imobiliar şi suntem gata să o depunem din nou

O lege care ar putea să reglementeze practicarea profesiei de agent imobiliar a fost finalizată. În 2020 a mai fost depusă o astfel de lege, însă a fost respinsă de Senat.

Master francizorul RE/MAX România și REMAX Moldova, Răzvan Cuc a fost invitat în cadrul emisiunii de la Napoca Live, Real Estate Agenda, moderată de jurnalistul Media9, Ionel Lespuc.

Răzvan Cuc a anunţat că Legea agentului imobiliar a fost finalizată şi urmează să fie depusă la forul legislativ cât mai curând. El a explicat că la lege a lucrat o echipă formată din mai multe asociaţii, cu avocaţi de lobby şi cu tehnicieni pe scris legi.

“Sperăm ca de data aceasta să meargă mai bine. Poate pe anul viitor să avem o lege cu norme. În România nu există o astfel de lege.

În primul rând fiind ediţia 1.0 ea va trebui să inventarieze agentul imobiliar. Astăzi oricine poate fi agent imobiliar. Agenţii imobiliari vor trebui să fie educaţi. Pentru a face parte din breaslă trebuie să parcurgă un mic sistem educaţional. Cei care sunt în business vor trebui să dea nişte teste. Nu sunt obligaţi să parcurgă tot programul educaţional, ci doar să dea testele. După ce oamenii fac educaţie vor şti cum trebuie să joace”, a explicat Răzvan Cuc, la Napoca Live.